Άννα Μαντά Hθοποιός, Performer

Γεννήθηκε στην Χαλκίδα. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ ,αποφοίτησε από την Ανωτερη Δραματική Σχολή Ιακωβος Καμπανέλλης –Αγία Βαρβάρα.Συνέχισε την καταρτισή της μεσω του προγράμματος «Σχολική ψυχολογία» του Πανεπιστημίου Αιγαίου .Παρακολούθησε πολλα σεμινάρια υποκριτικής με τους Δ.Ημελλο, Αργυρώ Χιώτη, Α.Καραζήση, Ανέζα Παπαδοπούλου, Δ.
Καρατζά, Κ.Φιλιππογλου,Πέτρο Σεβαστίκογλου κα, καθώς επίσης και σεμιναρια θεατροπαιδαγωγικής διαδασκαλίας όπως το «Θεατρο και Σχολείο» στο Εθνικό Θέατρο. Ολοκλήρωσε το διετές πρόγραμμα «Εκπαιδευτικό Δράμα και Θέατρο» στο εργαστήριο της Ξ. Καλογεροπούλου/Θεατρο Πόρτα .Αγαπά τον κινηματογράφο, τον χορό , την μουσική και συμμετείχε στην ταινία «Ο εχθρός μου» του Ν. Τσεμπερόπουλου. Συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ ως ηθοποιός σε πολλές παραστάσεις όπως η «Η Αρρώστια της Νιότης» Φ. Μπρούκνερ , « Το Τρίτο Στεφάνι»Κ. Ταχτσή, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα ..on the road» Γ.Σαιξπηρ κα , ως δασκάλα υποκριτικής στα «Θεατρικά Εργαστηρια ΚΘΒΕ» για το ετος 2022-2023 καθώς και σε προγράμματα /δράσεις για το προσφυγικό σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ. Τα τελευταία χρόνια μεχρι σήμερα, συνεργάστηκε με τον Μικρό Νότο , το Μουσικό Πρότυπο Ω2 ,τα Παιδικά Χωριά SOS ,την Μοντεσσοριανή Σχολή Ζαφρανά , τον πολυχώρο «Ετσι κάνουν οι Μπαλαρίνες» ως θεατροπαιδαγωγός και την ομάδα «Ανθρωπος στην Θάλασσα» στην παράσταση «Ημερολόγιον Ντελιβερι» ως βοηθός σκηνοθέτη.

Θεατρικό Εργαστήρι Υποκριτικής Διδάσκει η Άννα Μαντά

Η θεατρική διαδικασία και τα εργαλεία της, όπως η φωνητική, η υποκριτική, η φαντασία, η επικοινωνία, η έκφραση, η εκφορά του λόγου, η σωματικότητα και ο αυτοσχεδιασμός, ήταν ανέκαθεν ένας κόσμος μαγικός και πολύ πολύ γοητευτικός. Η αναζήτηση της δικής μας «θεατρικής» φωνής, είναι μια πολύ χρήσιμη διαδικασία
ανεξάρτητα αν θα ασχοληθούμε με το θέατρο επαγγελματικά η όχι. Μέσα από μια σειρά συναντήσεων , θα έρθουμε σε μια πρώτη επαφή με την έννοια του αυτοσχεδιασμού, της υποκριτικής και τις διαφορετικές θεατρικές συνθήκες. Στην πορεία των συναντήσεων , και μέσω του παιχνιδιού, της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της συν-δημιουργίας θα έρθουμε σε μια πρώτη γνωριμία με σπουδαία θεατρικά κείμενα από τους W.Shakespeare, Pinter, Brecht, Strindberg, T.Williams, Ibsen, J.Cocteau, Federico G.Lorca, Dario Fo κ.α. και θα εμβαθύνουμε σε μια βιωματική ανακάλυψη ενός ρόλου. Άραγε πόσο μακριά ή κοντά από τον εαυτό μας, βρίσκεται ένας θεατρικός ρόλος, γραμμένος στις σελίδες ενός βιβλίου;
Ας αφεθούμε σε μια ευχάριστη βιωματική διαδρομή ανακάλυψης του κόσμου αλλά και του εαυτού μας, συντροφιά με άλλους.

Τρέχοντα και Προσεχή τμήματα

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ: Άννα Μαντά – Θεατρικό Εργαστήρι (10 εβδομάδες) – Φθινόπωρο 2023
Κάθε Τετάρτη στις 18:00-21:00μμ, 11 Οκτ-20 Δεκεμβρίου

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ: Άννα Μαντά – Θεατρικό Εργαστήρι (10 εβδομάδες) – Χειμώνας 2024
Κάθε Τετάρτη στις 18:00-21:00, 10 Ιαν-20 Μαρ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ: Άννα Μαντά – Θεατρικό Εργαστήρι (10 εβδομάδες) – Ανοιξη 2024
Κάθε Τετάρτη στις 18:00-21:00μμ, 3 Απρ-19 Ιουν 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

O RINOKEROS Art Studio προσφέρει τόσο μαθήματα ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ στο Studio όσο και ONLINE. Τι ισχύει συγκεκριμένα για το κάθε μάθημα , θα πρέπει να διαβάζεται στην ιστοσελίδα/πληροφορίες του κάθε μαθήματος.

ΤΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ συναντώνται για περίοδο 10 εβδομάδων (1 τρίμηνο), 1 φορά  την εβδομάδα, συνήθως για 2 ή 3 ώρες.

ΤΑ ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ προσφέρονται σε δύο μέρη των 5 εβδομάδων, 1 φορά την εβδομάδα. Μπορείτε να εγγραφείτε είτε για το Μέρος Α είτε για το Μέρος Β ανεξάρτητα (5 εβδομάδες το καθένα) ή να εγγραφείτε άμεσα και στα δύο για ολόκληρη την περίοδο των 10 εβδομάδων. Τέλος, μπορείτε να συμμετάσχετε στο Μέρος Β χωρίς να πάρετε το Μέρος Α.

ΤΑ MIKTA ΜΑΘΗΜΑΤΑ είναι μαθήματα που προσφέρονται κατά κύριο λόγο ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, όμως έχει τη δυνατότητα κάποιος να τα παρακολουθήσει ορισμένες φορές και ONLINE με το καινοτόμο σύστημα του Space2Create μέσω Zoom.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ μόνο.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ 

165 EUR για 10 εβδομάδες (1 τρίμηνο).
Σε τρεις δόσεις των 55 ευρώ/μήνα

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να ταξιδέψουν στον κόσμο του θεάτρου ανεξαρτήτως προηγούμενης θεατρικής εμπειρίας.