Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου Σκηνοθέτης, Hθοποιός, Performer

Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε
μεταπτυχιακές σπουδές στη Σκηνοθεσία Θεάτρου (MA Theatre Directing) στο Πανεπιστήμιο του Essex (Μ. Βρετανία) και του GITIS (Ρωσία) και στις Σύγχρονες Παραστατικές Τέχνες (MFA Contemporary Performative Arts) στο Πανεπιστήμιο του Gothenburg (Σουηδία). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα θέατρου στο θεατρικό εργαστήρι του Villarte-Ωδείου Βορείου Ελλάδος, καθώς και της Καλλιτεχνικής Εταιρίας «Πανδαιμόνιο 7».
Έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 20 παραστάσεις και performance κι έχει εργαστεί ως ηθοποιός, performer, βοηθός σκηνοθέτη και κειμενογράφος σε σειρά παραστάσεων και καλλιτεχνικών δράσεων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα εργάζεται ως δασκάλα θεάτρου και performance και είναι εισηγήτρια σεμιναρίων με θεματικές όπως το θέατρο της επινόησης (devised theatre), η τέχνη στον δημόσιο χώρο και η επιτελεστική γραφή. Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος της Ομάδας Καλλιτεχνών SourLiBooM και μέλος της φεμινιστικής καλλιτεχνικής ομάδας F.R.I.E.S..

Θεατρικό Εργαστήρι: Θέατρο της Επινόησης Διδάσκει η Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου

Δεν έχεις ιδέα τι είναι το Θέατρο της Επινόησης αλλά θέλεις να δοκιμάσεις;  Ξέρεις τι είναι Θέατρο της Επινόησης και θέλεις να πειραματιστείς με τις ιδέες σου; Θέλεις να γνωρίσεις το θέατρο, την υποκριτική, τη σκηνοθεσία, την ομαδικότητα και να φτιάξεις μια παράσταση ξεκινώντας από μια ιδέα;

Το Θέατρο της Επινόησης είναι μια από τις πιο δημιουργικές και ολιστικές προσεγγίσεις της θεατρικής πράξης. Σε αυτό το είδος θεάτρου η διαδικασία είναι εξίσου σημαντική με το αποτέλεσμα και οι συμμετέχοντες/ουσες στη σκηνική δράση είναι ταυτόχρονα ερμηνευτές και πρωτογενείς δημιουργοί του συνόλου μιας παράστασης (κείμενο, σκηνοθεσία, αισθητική επιμέλεια κλπ). Ενδεικτικά τρίπτυχα που θα δουλέψουμε μέσα από ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς:

    • λόγος-επιτελεστικότητα-ερμηνεία
    • εκφραστικά μέσα-σωματική ετοιμότητα-επικοινωνία
    • φαντασία-δημιουργικότητα-χαρά του παιχνιδιού
    • ανταλλαγή ιδεών-συνεργασία-ομαδικότητα

Τρέχοντα και Προσεχή τμήματα

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ: Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου – Θεατρικό Εργαστήρι (10 εβδομάδες) – Φθινόπωρο 2023
Κάθε Πέμπτη στις 6μμ-9μμ, 12 Οκτ-21 Δεκεμβρίου

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ: Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου – Θεατρικό Εργαστήρι (10 εβδομάδες) – Χειμώνας 2024
Κάθε Πέμπτη στις 6μμ-9μμ, 11 Ιαν-21 Μαρ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ: Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου – Θεατρικό Εργαστήρι (10 εβδομάδες) – Ανοιξη 2024
Κάθε Πέμπτη στις 6μμ-9μμ, 4 Απρ – 20 Ιουν

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

O RINOKEROS Art Studio προσφέρει τόσο μαθήματα ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ στο Studio όσο και ONLINE. Τι ισχύει συγκεκριμένα για το κάθε μάθημα , θα πρέπει να διαβάζεται στην ιστοσελίδα/πληροφορίες του κάθε μαθήματος.

ΤΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ συναντώνται για περίοδο 10 εβδομάδων (1 τρίμηνο), 1 φορά  την εβδομάδα, συνήθως για 2 ή 3 ώρες.

ΤΑ ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ προσφέρονται σε δύο μέρη των 5 εβδομάδων, 1 φορά την εβδομάδα. Μπορείτε να εγγραφείτε είτε για το Μέρος Α είτε για το Μέρος Β ανεξάρτητα (5 εβδομάδες το καθένα) ή να εγγραφείτε άμεσα και στα δύο για ολόκληρη την περίοδο των 10 εβδομάδων. Τέλος, μπορείτε να συμμετάσχετε στο Μέρος Β χωρίς να πάρετε το Μέρος Α.

ΤΑ MIKTA ΜΑΘΗΜΑΤΑ είναι μαθήματα που προσφέρονται κατά κύριο λόγο ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, όμως έχει τη δυνατότητα κάποιος να τα παρακολουθήσει ορισμένες φορές και ONLINE με το καινοτόμο σύστημα του Space2Create μέσω Zoom.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ μόνο.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ 

165 EUR για 1 τρίμηνο.
Σε τρεις δόσεις των 55 ευρώ/μήνα

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να ταξιδέψουν στον κόσμο του θεάτρου ανεξαρτήτως προηγούμενης θεατρικής εμπειρίας.