Ο RINOKEROS Art Studio σε συνεργασία με έμπειρους εικαστικούς, με πολύχρονη δραστηριότητα στην εκπαίδευση, σας προσκαλεί στα μαθήματα της ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ.

Το έτος 23/24 ο ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ θα προσφέρει τρία διαφορετικά εργαστήρια ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ. Τα μαθήματα θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα, ένα δίωρο ή ένα τρίωρο (για τα μαθήματα προετοιμασίας καλλιτεχνικών γυμνασίων), και θα διεξάγονται σε μέρα και ώρα που θα αποφασιστεί κατόπιν συζήτησης με τους μαθητές. Όλα τα εργαστήρια είναι οργανωμένα σε τρεις περιόδους των 10 εβδομάδων (τρία τρίμηνα).

Διαθέσιμα Μαθήματα ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Εικαστικές Τέχνες: Μέσα, Υλικά και Τεχνικές  ᐅ |
Προετοιμασία για Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο ᐅ
|
Εργαστήριο Ζωγραφικής Ενηλίκων  ᐅ
|

Διδάσκονται
Σχέδιο | Χρώμα | Σύνθεση | Ιστορία της Τέχνης | Ανάλυση Θέματος

Αρχές σχεδίου (Φως, Σκιά, Τονικότητα). Αρχές σύνθεσης. Έννοιες της εικαστικής γλώσσας (σημείο, γραμμή, σχήμα, χρώμα, φόρμες,, αρμονία, υφές). Ζωγραφική. Μεικτές Τεχνικές.

Action painting. Βιτρώ. Κολάζ. Ιαπωνική τέχνη. Origami. Σινική μελάνη. Κινητική τέχνη. Πρόσωπο και οι αναλογίες του. Μάσκα. Πορτρέτο. Grafiti. Βυζαντινή τέχνη. Μπατίκ, Pouring. Φύλλα χρυσού.

Χρήση υλικών. Μολύβια, κάρβουνο. Ακουαρέλες. Ακρυλικά. Μελάνι-Πενάκι. Τέμπερες. Λαδοπαστέλ. Υλικά για μεικτές τεχνικές.

Δωρεάν Μάθημα ᐅ Tα βασικά υλικά Ζωγραφικής παρέχονται δωρεάν

Νικολέττα Σαββοπούλου: Απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1999), του τμήματος Εικαστικών Τεχνών και με πρόσθετη μετεκπαίδευση σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Έχει υπερ-εικοσαετή προϋπηρεσία διδασκαλίας Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 

Δημητρα Ντζάνη: Σπούδασε Συντήρηση Μνημείων και Παραδοσιακών Κτιρίων (2000) και στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, όπου αποφοίτησε με άριστα (2008). Έκτοτε, εργάζεται ως δασκάλα Εικαστικών στην πρωτοβάθμια Δυτικής Θεσσαλονίκης.