Θεατρικά Εργαστήρια Ενηλίκων

Τα θεατρικά εργαστήρια ενηλίκων απευθύνονται σε όσους αποζητούν μια άμεση επαφή με το θέατρο, χωρίς να έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά. Αυτό όμως δε σημαίνει πρόχειρα. Ολα τα εργαστήρια χαρακτηρίζονται από οργάνωση, διατυπωμένο πρόγραμμα, στόχους και επιλογή δασκάλων με γνώσεις, οργάνωση και αξία. 

Εικαστικά-Ζωγραφική
για Εφήβους και Ενήλικες

Σκοπός αυτών των μαθημάτων είναι να φέρει τους έφηβους και ενήλικες σε επαφή με την  αισθητική μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ο δρόμος που ακολουθούμε είναι αυτός της ανάδειξης των ατομικων καλλιτεχνικών δυνατοτήτων, της ενθάρυνσης, της ανακάλυψης, του πειραματισμού της έκπληξης και καινοτομίας.  

Hatha Υoga και Υoga Nidra (ανοιχτού επιπέδου)

Η Hatha Yoga και η Yoga Nidra έχουν πολλά οφέλη τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική μας υγεία. Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ευλυγισίας, της κινητικότητας των αρθρώσεων, της δύναμης και της ισορροπίας, ενώ παράλληλα δυναμώνει και προσφέρει αισιοδοξία αυτοπεποίθηση και ηρεμία.

Ενοικίαση Χώρου για τις δικές σας Εκδηλώσεις

Θέλετε να κάνετε Θεατρικές Πρόβες, Εκθέσεις, Φωτογραφίσεις, Συνεντεύξεις, Παρουσιάσεις Βιβλίων, Podcasts, Hackathons, Music Lives κ.α ; Μπορούμε να φιλοξενήσουμε εκδηλώσεις όπου συμμετέχουν ως και 150 άτομα.
Προσφέρουμε εξαιρετική φιλοξενία και ευέλικτη υποδομή. Ελέγξτε τους διαθέσιμους χώρους και τον εξοπλισμό που προσφέρουμε.

Η Κοινότητα μας 

Προωθούμε ενεργά την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των μελών μας. Σκοπεύουμε να φέρουμε κοντά ανθρώπους που αποτελούν μια ακμάζουσα δημιουργική κοινότητα που ασχολείται με την καινοτομία, τις τέχνες και την επιστήμη. Επιθυμούμε να στηρίζουμε το έργο νέων δημιουργών, να ενθαρρύνουμε τη συνεργασία, την κινητικότητα και την εξωστρέφεια ατόμων-καλλιτεχνών αλλά και ομάδων.

ValPic1

Οι μοντέρνες υποδομές μας, και τα υψηλά στάνταρ θα σας εντυπωσιάσουν. Υποδομές και παροχές, που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα: θέρμανση με καλοριφέρ, ντουζ, επαγγελματικός εξαερισμός και Α/C, ξεχωριστό ντουλάπι για τα πράγματα σας, χώροι χαλάρωσης, εξοπλισμός εστίασης για μικρά γεύματα ή ροφήματα, ψυγείο, μπαλκόνι 40τμ με χώρο ξεκούρασης, και πολλά άλλα.

Θεατρικά Εργαστήρια Ενηλίκων
κάθε Πέμπτη 6-9μμ

Στα θεατρικά εργαστήρια Ενηλίκων οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με τον αυτοσχεδιασμό, την ανακάλυψη των εκφραστικών τους μέσων, την καλλιέργεια ρυθμού και επικοινωνίας. Όλα αυτά σε μια προσπάθεια να αποκτήσετε την ικανότητα να υποκρίνεστε αληθινά, δυναμικά και ζωντανά. Θα αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για να αξιοποιήσετε τη δύναμη της φαντασίας και τη δεξαμενή της μνήμης. Θα γνωρίσετε καλυτερα το σώμα σας, ενώ θα μάθετε πως προσεγγίζουμε θεατρικά ένα κείμενο προς μια παράσταση.

Το  RINOKEROS Art Studio προσφέρει ευέλικτα προγράμματα ανάλογα με τους στόχους του καθένα και τον χρόνο που μπορεί και θέλει να αφιερώσει.

Κόστος: Από 55 EUR το μήνα ανάλογα με τα μαθήματα που θα επιλέξετε.
Η Τιμή περιλαμβάνει τα πάντα, χρήση για τις υποδομές, τις υπηρεσίες και τα προνόμια των μελών της κοινότητας του RINOKEROS.

Εικαστικά για Εφήβους & Ενήλικους
κάθε Δευτέρα 6-8μμ

Στόχοι μας είναι η Ανάπτυξη του οπτικού γραμματισμού και αντίληψη. Ανάπτυξη συναισθήματος, της αυτενέργειας, διαδραστικότητα, παρατήρηση. Όξυνση κριτικής σκέψης. Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων (λεπτή κινητικότητα, χέρια, δάκτυλα).

Σε αυτή τη σειρά μαθημάτων γίνεται γνωριμία με τα διάφορα είδη των εικαστικών τεχνών (χαρακτική, φωτογραφία, κολάζ, σχέδιο, ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονική-μνημεία του κόσμου) και τα εικαστικά μέσα και υλικά που αυτά χρησιμοποιούν. Αυτή η γνωριμία γίνεται με ενεργητικό και διαδραστικό τρόπο μελετώντας παράλληλα έργα ορόσημα από κάθε είδος και κάνοντας συνδέσεις με την ιστορία της τέχνης και τα κινήματα. Κατά καιρούς γίνονται σεμινάρια εμβάθυνσης σε τεχνικές. Ανάλογα με τον βαθμό εμβάθυνσης που επιθυμεί κάποιος να κατακτήσει, μπορεί να παρακολουθήσει ένα ή περισσότερα τρίμηνα.

Κόστος: Από 50 EUR. Η Τιμή περιλαμβάνει τα πάντα, χρήση για τις υποδομές, τις υπηρεσίες και τα προνόμια των μελών.

Προετοιμασία για Καλλιτεχνικά Σχολεία
κάθε Δευτέρα 6-8μμ

Τα Καλλιτεχνικά Σχολεία περιλαμβάνουν τις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών, β) Θεάτρου-Κινηματογράφου και γ) Χορού. Ο RINOKEROS Art Studio σε συνεργασία με έμπειρους καθηγητές, παρέχει την απαραίτητη προετοιμασία για την εισαγωγή στην κατεύθυνση Εικαστικών Τεχνών των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων. Τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα, ένα τρίωρο, και διεξάγονται σε μέρα και ώρα που θα αποφασιστεί κατόπιν συζήτησης με τους μαθητές.

Κόστος: Από 60 EUR το μήνα

Για μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης δημοτικού. ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ: - Για την κατεύθυνση Εικαστικών: σχέδιο, σύνθεση, χρώμα, ανάλυση θέματος. 

playing shakespeare in theater

Ενοικίαση για εκδηλώσεις

Σας προσφέρουμε την υποδομή μας και τον εξοπλισμό μας για να οργανώσετε τις εκδηλώσεις σας. Διαθέτουμε τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις χώρων για να νοικιάσετε για να οργανώσετε την εκδήλωσή σας. Ταυτόχρονα παρέχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να κάνετε καλλιτεχνικές συναντήσεις και παρουσιάσεις, συνέδρια, Hackathons, βιντεοσκοπήσεις, Podcasts, αλλά και θεατρικές πρόβες, εκθέσεις, φωτογραφίσεις, συνεντεύξεις, Music Lives και όποια άλλη εκδήλωση μπορεί να φιλοξενηθεί στον υπέροχο χώρο μας. Μπορούμε να φιλοξενήσουμε εκδηλώσεις όπου συμμετέχουν ως και 150 άτομα.

Οι αίθουσες μας είναι:  Ρίνο (30 m2), Κέρος (120 m2), Ρινόκερος (150 m2). Όλοι οι χώροι περιλαμβάνουν επιπλέον χρήση του μπαλκονιού μας (40 τετραγωνικών μέτρων) και όλων των υπολοίπων υποδομών μας. Μπορούμε να σας παρέχουμε κατόπιν ζήτησης οποιονδήποτε άλλο εξοπλισμό ή εγκατάσταση χρειαστείτε για την εκδήλωση σας.

Θέατρο για Παιδιά και Εφήβους

Το φυσικό ένστικτο του παιδιού για παιχνίδι είναι το θεμέλιο της διαδικασίας του θεάτρου για παιδιά και του θεατρικού παιχνιδιού. Χρησιμοποιώντας το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά προσποιούνται φανταστικούς χαρακτήρες. Για να μπούνε στον  χαρακτήρα, αρχίζουν να παίζουν με τις δυνατότητες τους κάτι που τους προσκαλεί στο παιχνίδι. Για να πιστέψω ότι εγώ είμαι ο χαρακτήρας, πρέπει να αρχίσω να μαθαίνω για το ποιος είμαι “εγώ” στον ρόλο: τι με περιβάλλει και με επηρεάζει, τι ξέρω, πού ήμουν και πού πηγαίνω· τι θέλω και τι κάνω για να το αποκτήσω ή να το πραγματοποιήσω. Χρησιμοποιούμε τον αυτοσχεδιασμό για να αφυπνίσουμε και να εξερευνήσουμε δημιουργικές παρορμήσεις. Τα θεατρικά παιχνίδια και οι ασκήσεις διευρύνουν τη φαντασία, την επίγνωση, τη συγκέντρωση, την εκφραστικότητα και βοηθούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, σύμπραξης και συνεργασίας. Μέσω της υποκριτικής οι νέοι αποκτούν εικόνα για τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους, αποκτούν ηρεμία και αυτοπεποίθηση, αναπτύσσουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, συμμετέχουν με συνομηλίκους και μέντορες σε μια χαρούμενη, συνεργατική διαδικασία. 

Είτε επιδιώκετε μια καριέρα υποκριτικής είτε απλώς εξερευνείτε νέες δυνατότητες δημιουργικότητας και διασκέδασης, το Rinokeros Art Studio καλωσορίζει όλους τους νέους ανθρώπους να ενταχθούν στη νέα, χαρούμενη και υποστηρικτική κοινότητα του.

Κόστος: Από 50 EUR. Η Τιμή περιλαμβάνει τα πάντα, χρήση για τις υποδομές, τις υπηρεσίες και τα προνόμια των μελών.

dance-performance-art-theatre-stage-sports-hiphop

Οι μοντέρνες υποδομές μας, και τα υψηλά στάνταρ θα σας εντυπωσιάσουν. Υποδομές και παροχές, που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα: θέρμανση με καλοριφέρ, ντουζ, επαγγελματικός εξαερισμός και Α/C, ξεχωριστό ντουλάπι για τα πράγματα σας, χώροι χαλάρωσης, εξοπλισμός εστίασης για μικρά γεύματα ή ροφήματα, ψυγείο, μπαλκόνι 40τμ με χώρο ξεκούρασης, και πολλά άλλα.

Κοινότητα – Σεμινάρια

Το σχέδιο μας ξεπερνά κατά πολύ τη δημιουργία ενός υπέροχου χώρου εργασίας και να σας παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες και υποδομές. Στοχεύουμε στην προώθηση της επικοινωνίας και της συνεργασίας. Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε και να φέρουμε κοντά ανθρώπους που δημιουργούν μια ακμάζουσα δημιουργική κοινότητα που ασχολείται με την γνώση, τις τέχνες, την επιστήμη, την επιχειρηματικότητα σε ένα πλαίσιο καινοτομίας και ανοιχτότητας.

Έχουμε τις γνώσεις και την εμπειρία να εντοπίσουμε ευκαιρίες, ταιριάσματα και αμοιβαία οφέλη και να δημιουργήσουμε την απαραίτητη γνωριμία μεταξύ των μελών μας.

Σε συνεργασία με την δίδυμη δραστηριότητα μας του Space2Create.gr δημιουργούμε μία δυναμική ενιαία κοινότητα. Διοργανώνουμε τακτικές εκδηλώσεις, ομιλίες για ποικίλα θέματα και επίσης σας παρέχουμε όλες τις σχετικές πληροφορίες για να ενισχύσετε τη δημιουργικότητά σας. Και όλα αυτά τα οργανώνουμε σε μια ωραία ατμόσφαιρα, ενίοτε με μουσική, φαγητό και ποτό.

Επικοινωνία

Λαγκάδα 35, 1ος όροφος
(κοντά στο σταθμό του μετρό Βαρδάρη)
54629, Θεσσαλονίκη
email: rinokeros.org@gmail.com
Tel: +30 694 264 5404, +30 231 121 8123