Κωνσταντίνα Λάλλου Hθοποιός, Χορογράφος

klallou2

Η Κωνσταντίνα Λάλλου είναι, πιστοποιημένη από το υπουργείο πολιτισμού, δασκάλα χορού (Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Α. Καφαντάρη»), επίσης πιστοποιημένη από υπουργείο πολιτισμού, Ηθοποιός (Ανώτερη Δραματική Σχολήθεάτρου «Α. Βουτσινάς»-αριστούχος), πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα από το ‘’yoga& budo center’’ και απόφοιτη Φιλολογίας (Α.Π.Θ.). Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Έζησε 16 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Έχει διδάξει-διδάσκει: Σύγχρονο, Κλασικό, Κινησιολογία για ηθοποιούς, Yoga, jazz – μιούζικαλ, Υποκριτική, Θεατρικό Παιχνίδι, Αυτοσχεδιασμό, σε διάφορες ομάδες και σχολές (όπως : Ωδείο Β. Ελλάδος, Α. Βουτσινάς, Χ.Α.Ν.θ., Φάμπρικα, Kabeiria, improvibe, θεατρικό εργαστήρι Μ.Συριόπουλου, στούντιο yogaom, Κίνησις 21, Τζενεράλε κ.α.), σε ενήλικες αλλά και σε παιδικά–εφηβικά τμήματα. Παραδίδει η ίδια σεμινάρια σωματικού θεάτρου, χορού, χοροθεάτρου, που όλα έχουν ως βάση τον υτοσχεδιασμό. Τον Νοέμβρη του 2019 πραγματοποιήθηκε το σεμινάριό της για ενήλικες, στη σχολή «improvibe» στην Αθήνα, με τίτλο «Dance impro» – αυτοσχεδιασμός για όλους. Το καλοκαίρι του 2020 ξεκίνησε το σεμινάριό της «Συν(γ)-κινώ» – αυτοσχεδιασμός για ηθοποιούς σε camp στην Επανωμή. Tον Μάιο του 2022 πραγματοποιήθηκε ξανά το « Dance improv» στη σχολή χορού kabeiria στην Αθήνα, σε συνδυασμό με live dj, ενώ τον Ιούλιο του 2023 πραγματοποιήθηκε για 3η χρονιά το «Dance improv» σε συνδυασμό με Yoga και με θεματική αυτή τη φορά το flow state. Έχει χορογραφήσει για επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις (για ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Πάτρας, θέατρο Μ.Μερκούρη, κ.α.). Έχει παίξει σε διάφορες παραστάσεις όπως: «Τρεις αδερφές», «Σε εσάς που με ακούτε» , «Ηλέκτρα», «Τουραντώ», «Με την πένα σπαθί», « ‘Αννυ», «Κάστρο της ωργιάς», « Όπερα του ζητιάνου», «Αρχοντοχωριάτης», κ.λ.π. Έχει συνεργαστεί με διάφορους σκηνοθέτες όπως: Καλαιτζή , Καραντινάκης, Καλατζόπουλος, Χατζηβασιλείου, Παπακωνσταντίνου, Κουμίδου, Πελτέκης, κ.α. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τόσο χορού, όσο και θεάτρου & σωματικού θεάτρου, χοροθεάτρου, χορογραφίας, ρυθμού – body percussion, μουσικής, φωνητικής, κ.α. Εργάζεται επαγγελματικά ως ηθοποιός από το 2006, ενώ διδάσκει και χορογραφεί από το 2014.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΣΥΝ(Γ)+ΚΙΝΩ» «Δεν ενδιαφέρομαι για το πώς κινούνται οι άνθρωποι -ενδιαφέρομαι για το τί τους κάνει να κινηθούν», Pina Bausch

Πρόκειται για σεμινάριο σωματικού θεάτρου μέσω του αυτοσχεδιασμού. Σκοπός του σεμιναρίου, είναι να μάθουμε να ακούμε το σώμα μας και τα ερεθίσματα που μας δίνει με απώτερο στόχο να βρούμε την καλύτερη δυνατή σύνδεση ανάμεσα σε σώμα και λόγο στο εδώ και τώρα.

Με διάφορες τεχνικές και κυρίως αυτοσχεδιασμούς, θα ξεκλειδώσουμε το σώμα, ώστε να αντιδράει φυσικά σε όλη τη λειτουργία επικοινωνίας: από τη στιγμή που λαμβάνουμε το σήμα από κάποιο ερέθισμα (εσωτερικό ή εξωτερικό), μέχρι την αποκωδικοποίηση – ερμηνεία του, την αποδοχή ή μη αυτού, την αίσθηση – το συναίσθημα ( ή και όχι) που μας προκαλεί, τη σωματοποίηση αυτού και τελικά τον τρόπο με τον οποίο απαντά – αντιδρά το σώμα σε αυτό το σήμα (είτε με λόγο, είτε χωρίς).

ΠΡΟΣΕΧΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ: Κωνσταντίνα Λάλλου – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΣΥΝ(Γ)+ΚΙΝΩ» (2 μέρες) – Φθινόπωρο 2023

Σάββατο 25 Νοε, 4-8μμ
Κυριακή 26 Νοε, 4-8μμ

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου: Rinokeros: Art Studio & Space2Create, Λαγκαδά 35, Θεσσαλονίκη

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

O RINOKEROS Art Studio προσφέρει τόσο μαθήματα ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ στο Studio όσο και ONLINE. Τι ισχύει συγκεκριμένα για το κάθε μάθημα , θα πρέπει να διαβάζεται στην ιστοσελίδα/πληροφορίες του κάθε μαθήματος.

ΤΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ συναντώνται για περίοδο 10 εβδομάδων (1 τρίμηνο), 1 φορά  την εβδομάδα, συνήθως για 2 ή 3 ώρες.

ΤΑ ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ προσφέρονται σε δύο μέρη των 5 εβδομάδων, 1 φορά την εβδομάδα. Μπορείτε να εγγραφείτε είτε για το Μέρος Α είτε για το Μέρος Β ανεξάρτητα (5 εβδομάδες το καθένα) ή να εγγραφείτε άμεσα και στα δύο για ολόκληρη την περίοδο των 10 εβδομάδων. Τέλος, μπορείτε να συμμετάσχετε στο Μέρος Β χωρίς να πάρετε το Μέρος Α.

ΤΑ MIKTA ΜΑΘΗΜΑΤΑ είναι μαθήματα που προσφέρονται κατά κύριο λόγο ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, όμως έχει τη δυνατότητα κάποιος να τα παρακολουθήσει ορισμένες φορές και ONLINE με το καινοτόμο σύστημα του Space2Create μέσω Zoom.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 μέρες, 8 ώρες

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ μόνο

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

75   
65  – early bird προσφορά για πληρωμές μέχρι 31 ΟΚΤ

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Απευθύνεται σε:
– απόφοιτους ή σπουδαστές δραματικών σχολών
– σπουδαστές θεατρικών εργαστηρίων
– απόφοιτους ή σπουδαστές σχολών χορού
– όσους έχουν έστω κάποια επαφή με θέατρο ή χορό