Νικολέττα Σαββοπούλου Εικαστικός, Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1999), του τμήματος Εικαστικών Τεχνών και με πρόσθετη μετεκπαίδευση σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Έχει υπερ-εικοσαετή προϋπηρεσία διδασκαλίας Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Έχει πάρει μέρος σε διάφορα καλλιτεχνικά προγράμματα και δράσεις και έχει λάβει βραβείο UNESCO.

Eικαστικές Τέχνες: Μέσα, Υλικά και Τεχνικές Διδάσκουν: Νικολέττα Σαββοπούλου

Το μάθημα απευθύνεται σε παιδιά Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού και εφήβους. Σκοπός μας είναι ο χώρος να φέρει σε επαφή τους μαθητές με τον πολιτισμό και την αισθητική μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ο δρόμος που ακολουθούμε είναι αυτός της ανάδειξης των ατομικων καλλιτεχνικών δυνατοτήτων, της ενθάρρυνσης, της ανακάλυψης, του πειραματισμού της έκπληξης και καινοτομίας.  Ανάπτυξη του οπτικού γραμματισμού και αντίληψη. Ανάπτυξη συναισθήματος, της αυτενέργειας, διαδραστικότητα, παρατήρηση. Οξυνση κριτικής σκέψης. Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων (λεπτή κινητικότητα, χέρια, δάκτυλα)

Σε αυτό το μάθημα γίνεται γνωριμία με τα διάφορα είδη των εικαστικών τεχνών (σχέδιο, ζωγραφική, χαρακτική, κολάζ, γλυπτική, αρχιτεκτονική-μνημεία του κόσμου) και τα εικαστικά μέσα και υλικά που αυτά χρησιμοποιούν.

Αυτή η γνωριμία γίνεται με ενεργητικό και διαδραστικό τρόπο μελετώντας παράλληλα έργα ορόσημα από κάθε είδος και κάνοντας συνδέσεις με την ιστορία της τέχνης και τα κινήματα. 

Κατά καιρούς θα γίνονται σεμινάρια εμβάθυνσης σε τεχνικές.

Οι μαθητές διδάσκονται σχεδίαση και χρησιμοποιούν τα εξής:

  • Αρχές σχεδίου (Φως, σκιά, τονικότητα, υφές). Αρχές σύνθεσης. Βασικές έννοιες της εικαστικής γλώσσας (σημείο, γραμμή, σχήμα, χρώμα, φόρμες, συμμετρία, αρμονία, αντίθεση, υφές).  Ζωγραφική. Μεικτές τεχνικές. Υφές. Χρήση φύλλων χρυσού.

  • Action painting. Βιτρώ. Κολάζ. Ιαπωνική τέχνη. Origami. Σινική μελάνη. Κινητική τέχνη. Πρόσωπο και αναλογίες προσώπου. Ανδρείκελο. Μάσκα. Παπιέ Μασέ. Πορτρέτο. Αυτοπροσωγραφία. Grafiti. Βυζαντινή τέχνη. Μπατίκ, pouring.
  • Χρήση υλικών. Μολύβια, κάρβουνο. Ακουαρέλες. Ακρυλικά. Πενάκι. Τέμπερες. Λαδοπαστέλ. Υλικά για μεικτές τεχνικές.

Τρέχοντα και Προσεχή τμήματα

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ: Νικόλεττα Σαββοπούλου.
Eικαστικές Τέχνες: Μέσα, Υλικά και Τεχνικές (10 εβδομάδες) – Φθινόπωρο 2023
Μέρα και ώρα σε συννενόηση με τους συμμετέχοντες, 10 Οκτ-19 Δεκ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ: Νικόλεττα Σαββοπούλου.
Eικαστικές Τέχνες: Μέσα, Υλικά και Τεχνικές (10 εβδομάδες) – Χειμώνας 2024
Μέρα και ώρα σε συννενόηση με τους συμμετέχοντες, 9 Ιαν-26 Μαρ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ: Νικόλεττα Σαββοπούλου.
Eικαστικές Τέχνες: Μέσα, Υλικά και Τεχνικές (10 εβδομάδες) – Ανοιξη 2024
Μέρα και ώρα σε συννενόηση με τους συμμετέχοντες, 2 Απρ – 18 Ιουν

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

O RINOKEROS Art Studio προσφέρει τόσο μαθήματα ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ στο Studio όσο και ONLINE. Τι ισχύει συγκεκριμένα για το κάθε μάθημα , θα πρέπει να διαβάζεται στην ιστοσελίδα/πληροφορίες του κάθε μαθήματος.

ΤΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ συναντώνται για περίοδο 10 εβδομάδων (1 τρίμηνο), 1 φορά  την εβδομάδα, συνήθως για 2 ή 3 ώρες.

ΤΑ ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ προσφέρονται σε δύο μέρη των 5 εβδομάδων, 1 φορά την εβδομάδα. Μπορείτε να εγγραφείτε είτε για το Μέρος Α είτε για το Μέρος Β ανεξάρτητα (5 εβδομάδες το καθένα) ή να εγγραφείτε άμεσα και στα δύο για ολόκληρη την περίοδο των 10 εβδομάδων. Τέλος, μπορείτε να συμμετάσχετε στο Μέρος Β χωρίς να πάρετε το Μέρος Α.

ΤΑ MIKTA ΜΑΘΗΜΑΤΑ είναι μαθήματα που προσφέρονται κατά κύριο λόγο ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, όμως έχει τη δυνατότητα κάποιος να τα παρακολουθήσει ορισμένες φορές και ONLINE με το καινοτόμο σύστημα του Space2Create μέσω Zoom.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ κάτα κύριο λόγο.

Υποστηρίζεται και μικτή παρακολούθηση. Κάθε μάθημα μπορείτε να το παρακολουθήσετε και online με χρήση Zoom. Το σύστημα Zoom υποστηρίζεται από το καινοτόμο σύστημα  του Space2Create το οποίο δίνει δυνατότητες πλήρους επικοινωνίας μέσω Zoom.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ 

150 EUR για 10 εβδομάδες (1 τρίμηνο).
Σε τρεις δόσεις των 50 ευρώ/μήνα

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Το μάθημα απευθύνεται σε παιδιά Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού και εφήβους.