Νικολέττα Σαββοπούλου Εικαστικός, Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1999), του τμήματος Εικαστικών Τεχνών και με πρόσθετη μετεκπαίδευση σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Έχει υπερ-εικοσαετή προϋπηρεσία διδασκαλίας Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Έχει πάρει μέρος σε διάφορα καλλιτεχνικά προγράμματα και δράσεις και έχει λάβει βραβείο UNESCO.

Προετοιμασία για ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ Γυμνάσιο Διδάσκουν: Νικολέττα Σαββοπούλου

Ο RINOKEROS Art Studio σε συνεργασία με μια ομάδα έμπειρων Καθηγητών, παρέχει στους μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων Δημοτικού, την απαραίτητη προετοιμασία για την εισαγωγή τους στα τμήματα Εικαστικών Τεχνών των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων.

Τι είναι τα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια:

Τα Καλλιτεχνικά Σχολεία περιλαμβάνουν τις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών, β) Θεάτρου-Κινηματογράφου και γ) Χορού. Σκοπός των Καλλιτεχνικών Σχολείων είναι η εξοικείωση, η προετοιμασία, η ενθάρρυνση και η υποστήριξη του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις τέχνες καθώς και η καλλιέργεια και η εκπαίδευση των δεξιοτήτων τους. Οι μαθητές εμβαθύνουν στην κατεύθυνση που επιθυμούν να ακολουθήσουν: Θεάτρου, Κινηματογράφου, Χορού (Κλασικού και Σύγχρονου) και Καλών Τεχνών.

Οι μαθητές διδάσκονται τα εξής:

  • Σχέδιο
  • Συνθεση
  • Θεωρία χρώματος
  • Ανάλυση θέματος
  • Εικαστική γλώσσα μέσα από την ιστορία της τέχνης και διάσημους καλλιτέχνες
  • Ανάπτυξη προσωπικής έκφρασης
  • Προσομοίωση μαθήματος σε συνθήκες εξετάσεων
  • Καθοδήγηση για την ανάπτυξη κειμένου υποστήριξης

Τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα, για ένα τρίωρο, και διεξάγονται σε μέρα και ώρα που θα αποφασιστεί κατόπιν συζήτησης με τους μαθητές.

Οι μικροί μαθητές μας, θα είναι σε θέση να αναπτύξουν ολόπλευρα το ταλέντο τους μέσα από μια σειρά ασκήσεων και θεωρητικών προσεγγίσεων που έχουν σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψιν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τρέχοντα και Προσεχή τμήματα

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ: Νικόλεττα Σαββοπούλου.
Εργαστήρι Ζωγραφικής Ενηλίκων (10 εβδομάδες) – Φθινόπωρο 2023
Μέρα και ώρα σε συννενόηση με τους συμμετέχοντες, 10 Οκτ-19 Δεκεμβρίου

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ: Νικόλεττα Σαββοπούλου.
Εργαστήρι Ζωγραφικής Ενηλίκων (10 εβδομάδες) – Χειμώνας 2024
Μέρα και ώρα σε συννενόηση με τους συμμετέχοντες, 9 Ιαν-26 Μαρ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ: Νικόλεττα Σαββοπούλου.
Εργαστήρι Ζωγραφικής Ενηλίκων (10 εβδομάδες) – Ανοιξη 2024
Μέρα και ώρα σε συννενόηση με τους συμμετέχοντες, 2 Απρ – 18 Ιουν

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

O RINOKEROS Art Studio προσφέρει τόσο μαθήματα ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ στο Studio όσο και ONLINE. Τι ισχύει συγκεκριμένα για το κάθε μάθημα , θα πρέπει να διαβάζεται στην ιστοσελίδα/πληροφορίες του κάθε μαθήματος.

ΤΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ συναντώνται για περίοδο 10 εβδομάδων (1 τρίμηνο), 1 φορά  την εβδομάδα, συνήθως για 2 ή 3 ώρες.

ΤΑ ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ προσφέρονται σε δύο μέρη των 5 εβδομάδων, 1 φορά την εβδομάδα. Μπορείτε να εγγραφείτε είτε για το Μέρος Α είτε για το Μέρος Β ανεξάρτητα (5 εβδομάδες το καθένα) ή να εγγραφείτε άμεσα και στα δύο για ολόκληρη την περίοδο των 10 εβδομάδων. Τέλος, μπορείτε να συμμετάσχετε στο Μέρος Β χωρίς να πάρετε το Μέρος Α.

ΤΑ MIKTA ΜΑΘΗΜΑΤΑ είναι μαθήματα που προσφέρονται κατά κύριο λόγο ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, όμως έχει τη δυνατότητα κάποιος να τα παρακολουθήσει ορισμένες φορές και ONLINE με το καινοτόμο σύστημα του Space2Create μέσω Zoom.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ κάτα κύριο λόγο.

Υποστηρίζεται και μικτή παρακολούθηση. Κάθε μάθημα μπορείτε να το παρακολουθήσετε και online με χρήση Zoom. Το σύστημα Zoom υποστηρίζεται από το καινοτόμο σύστημα  του Space2Create το οποίο δίνει δυνατότητες πλήρους επικοινωνίας μέσω Zoom.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ 

150 EUR για 10 εβδομάδες (1 τρίμηνο).
Σε τρεις δόσεις των 50 ευρώ/μήνα

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Απευθύνεται σε παιδιά Ε΄-ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ